Costa Blanca

Een weekje Costa Blanca

Na 2 maanden Cártama, Andalusië hebben we er inmiddels een weekje Costa Blanca op zitten. Een weekje waarin we ’thuis kwamen’. De reden om nog een weekje naar deze regio te gaan, had te maken met het goede gevoel van vorig jaar. En vooral de vraag ‘hoe zou het nu voelen?’.

Route 

Het was een bewuste keuze om de route te rijden via Almeria en niet de snelste route over Granada. Benieuwd naar het gebied voorbij Nerja en zeker ook de regio Almeria tot aan Murcia. Dit deel was voor ons nog onbekend. Zo heeft Spanje ons haar diversiteit in natuur laten zien. Van bergen, tot bijna kale droge gebieden die in deze tijd iets groener zijn, want het is winter. Gevoelsmensen als we zijn, hebben we het daar onderweg ook over gehad, want wat voelt goed en wat niet.

Wanneer je Almeria nadert, kom je door een gebied waarvan bekend is dat er veel kassen zijn. Alleen zoveel kassen……….bizar, shocking en vreselijk lelijk. Het is begrijpelijk waarom die kassen er zijn, alleen de leefbaarheid komt dit niet ten goede.

Bij het oriënteren naar een woning zie je vooral de mooie aspecten van een huis en de directe omgeving. In sommige situaties lijkt het net een oase in een dorre woestijn. Prima als je daar van houdt, alleen niet onze wens en keuze.

Naarmate Alicante nadert merk je dat het groener wordt en ook op stukken wat vlakker. Zo zijn we de Hondon vallei in gereden, op basis van een aantal tips en berichten. Toch voelde dat niet goed genoeg.

Uiteindelijk waren we terug in Benissa, waar ons een warm welkom wachtte. Ramon & Raymond van Villa Senomar hebben we vorig jaar ontmoet en hebben een villahotel. Een klein, knus appartement wat met liefde is vorm gegeven.

Herontdekken

Vorig jaar vonden we de Jalon vallei al prachtig en dat is niet veranderd. De vallei is lang en welk deel trekt dan het meest. Dat is nu ook duidelijk geworden. Wel zijn we nog naar een ander gebied gereden wat in het binnenland ligt bij Gandía en Oliva. Ook mooi, alleen raakte het ons minder. Net als het gebied achter Altea, al is het aantal Nederlanders daar wel heel erg hoog (vinden wij). Dat was vooral merkbaar toen we een stukje langs de zee liepen en even op een terrasje neerstreken.

Maar goed, het betekent dus dat we het gebied en de omgeving waar we heel blij van worden hebben gevonden. Nu het huis nog. En aangezien de Jalon vallei een beperkt gebied is, staan we voor een leuke uitdaging. Gelukkig is er geen haast.

Gevoel

Iedereen heeft zijn ideeën en vooroordelen over bepaalde gebieden in Spanje. Het blijft echter een persoonlijke keuze waar je naartoe gaat, wat je zoekt en vooral wat voor jou goed voelt. Dat geldt ook voor ons.

Aangezien ons gevoel, en ook de voorspellingen, aangeven dat het in week 10 in Nederland gaat sneeuwen, blijven we nog een weekje aan de Costa Blanca. Een andere plek, in een plaats waar het centrum en de hoogbouw ons afschrikken, echter waar in een ouder deel hele grappige huisjes staan. Het is oud, wordt stukje bij beetje gerenoveerd en bij mooi weer zitten we heerlijk buiten. Uitzicht is goed, het is er rustig en met een graad of 22 is het goed uit te houden deze week.

¡Hasta la proxima vez!