ziek

Ziek zijn in vrijheid

Ook wanneer je rondreist in de camper, ben je niet helemaal gevrijwaard van ziek worden. Je zou het misschien denken, want je zit in je eigen cocon. Niets is minder waar.

Hoge longactiviteit

Een week of 4 geleden begon het. Terwijl het prachtig weer was en tegelijkertijd stevig waaide, pikte Rob een virus op. Zijn longactiviteit verhoogde enorm, hij hoestte zijn longen uit zijn lijf. Nou zou je denken ‘ach, dat ziek zijn duurt een weekje’. Was het maar waar! Dat dachten wij ook, alleen werd het steeds een beetje erger, totdat hij zelfs de hele dag op bed bleef liggen met behoorlijke koorts. Gelukkig was de wind gezakt en kon er genoeg open gezet worden om alle beestjes vaarwel te zeggen.

Aanstekelijk

Na dat ene weekje begon het langzaam ook bij Sandra te kriebelen. En ja hoor, 2 hoestende mensen in de camper. Lekker stel zo. Waar Rob langzaam aan de beterende hand was, bleef het bij Sandra behoorlijk doorgaan. Ze zat zelfs 3 nachten voorin met de stoel op ligstand, hoestend en proestend half te slapen. Wat een drama. Waar het bij Rob puur een virus was, en dus een kwestie van uitzieken, was het bij Sandra toch meer.

Toen we naar een nieuwe locatie reden, want ja dat gaat gewoon door, heeft Sandra eerst een afspraak met een huisarts gemaakt. Van daaruit meteen naar de apotheek voor codeïne en een antibiotica kuurtje. En dat zette gelukkig zoden aan de dijk. Stukje bij beetje verdween de kriebelhoest en ook het snothoofd.

Stemmen

Inmiddels zijn we ruim 4 weken verder sinds Rob begon te hoesten en nog is het niet helemaal weg. Het schijnt dat er iets in Spanje rond gaat waar veel mensen last van hebben. Wel verschillende symptomen, wel allemaal met een pittige verkoudheid.

Hetgeen we nog steeds last van hebben is onze stemmen. Rob zijn stem is terug naar normaal, al merkt hij bij lang praten dat de kriebel in zijn keel terugkomt. Heel fijn wanneer je vanuit de camper werkt en veel moet bellen. Aan de andere kant levert het wel ruimte op voor andere zaken.

Sandra is bijna terug bij stem en dan kunnen we het ziek zijn afsluiten.

Podcasten en vloggen

Aan het begin van het jaar begonnen we goed met een korte vlog en daarin een aanbieding (niet gezien? Hier is nogmaals de link) en het voornemen om eens per 14 dagen te vloggen. Plus één à twee keer per maand een podcast. Want er is veel te vertellen over wat we allemaal meemaken, waar we tegenaan lopen en wat wel of niet handig is. Daar hoort echter wel een normaal geluid bij en zonder stem gaat dat niet werken.

Dus na 4 weken kwakkelen en ziek zijn, gaan we nu weer verder met de leukere dingen. We werken, we genieten, we reizen stapje voor stapje verder (ook tijdens het ziek zijn, want we hebben ons huis bij ons) en ontdekken we steeds meer van Spanje.

We staan nu overigens op een geweldige plek op een landgoed bij een enorm gastvrij gezin waarvan de eigenaar vroeger ook toreador geweest is en waar nog een oude arena op het landgoed aanwezig is, evenals een klein kerkje. Superplek, en heerlijk rustig, ook al is het in de drukke Jalónvallei.

¡Hasta luego!