tegenvaller

Meevallers & tegenvaller

Na onze reis in het voorjaar, kwamen we vol plannen terug naar huis. We waren al half bezig om onze volgende trip te regelen. Die zou eigenlijk rond deze tijd moeten aanvangen. Opnieuw een week of zes naar Spanje.

Helaas was onze thuiskomst begin juli niet zoals verwacht. In Nederland was het in mei en juni af en toe behoorlijk slecht weer. Met als gevolg dat er bij ons behoorlijk wat waterschade was ontstaan. Dat was een behoorlijke domper op onze goede gevoel. Gelukkig was de schade in het kantoortje, maar toch.  Aan één kant van het kantoor was alles nat, natter, natst.

Het kan wel heel snel gaan. De verzekering was er een dag later, de aannemer om de schade op te nemen de dag daarna net als het bedrijf wat gespecialiseerd is in dergelijke schades. En we zijn goed verzekerd, wat inhoudt dat deze tegenvaller ook nog een meevaller heeft.

Vakantietijd

In no-time werd de ruimte leeg gehaald en alle spullen opgeslagen of voor reiniging aangeleverd. Maar leeg betekent ook dat het plafond eruit werd gehaald en de vloer. Kortom een kale bende.

En toen was het vakantietijd…..

De ruimte was door de machine en het lekkere weer inmiddels droog, verder was alles leeg en kaal. We konden alleen zelf helemaal nog niets doen. Het enige waar we mee aan de slag konden was het uitzoeken van een nieuwe vloer en de schadelijsten invullen.

Wat is een beetje schade uiteindelijk een enorme tijdvreter. Gelukkig komt het goed.

Eindelijk!

En toen was het september en waren de specialisten weer terug. Tijd om de tegenvaller om te keren. Eerst wat leidingen vervangen, want water en metaal gaat meestal niet zo goed. Een weekje later zat het plafond er weer in en konden we zelf aan de slag met het schilderen van de muren en de kozijnen. Op het moment van het schrijven van deze post ligt de vloer erin en kunnen we deze week nieuwe kasten gaan plaatsen. Eind van de week komen onze eigen spullen die in de opslag lagen weer terug. Kijken of we nog iets missen of dat er toch nog iets is wat beschadigd is.

Nieuw dak

Wanneer je dan toch bezig bent, kun je het maar beter allemaal tegelijk doen. Het plan voor een nieuw dak lag er ook en dat wordt deze week ook gerealiseerd (ja, ondanks de regen).

Nog even doorbijten en dan kunnen we hopelijk in de loop van de volgende week zeggen dat het klaar is.

Gelukkig ligt er nog ander kluswerk. Zo is er nog genoeg werk in de tuin en bij droog weer nog een kozijn wat om een lik verf vraagt. Waarna we vervolgens verder gaan met het schilderen en bewerken van nog een paar muurtjes die al we al in de planning hadden 😉

Je leest het goed, er is nog genoeg te doen alvorens we weer richting Spanje vertrekken. Dat wordt als het goed is begin volgend jaar.

¡Hasta la proxima vez!