sleepover

Waar overnachten

Je kan natuurlijk in één ruk doorrijden naar je bestemming, maar je kan ook de tijd nemen. Afhankelijk van het aantal kilometers, kun je één of meer overnachtingen doen.

Wanneer je naar Spanje reist vanuit Nederland, dan overnachten de meesten één of meer keer in zowel Frankrijk als Spanje. Net als wij. De ene keer kiezen we voor de meeste directe route via de tolwegen, de andere keer mijden we juist de tolwegen en rijden we over de B-wegen.

Wanneer je kiest om tolwegen te vermijden puur voor het geld……niet doen. Je betaalt dan wel tol, maar je overnacht minder, wat meestal (in ieder geval voor ons) dus tegen elkaar weg te strepen is. Vaker overnachten in een hotel kost gewoon altijd meer geld.

We proberen verschillende wegen te nemen wanneer we naar Spanje reizen en afhankelijk van hoe druk we het hebben gehad voordat we vertrekken, beslissen we of we snel (1 nacht) of langzaam reizen (2 of meer nachten).

In dit artikel zetten we de hotels of B&B’s waar we hebben overnacht op een rij met opmerkingen. Aangezien onze hond meereist, zijn alle locaties hondvriendelijk.

Overnachting boeken

Bij het maken van een reservering voor een overnachting checken we meestal Google maps voordat we op reis gaan en bepalen grofweg waar we willen overnachten. Vanaf dat punt kijken we bij de optie hotels op Google maps en zien direct waar ze liggen en de prijs die daarbij hoort. Door te klikken krijgen we meteen te zien bij welke aanbieder we het beste de kamer kunnen boeken. Vrij eenvoudig dus en het is voor ons een uitdaging om de prijs acceptabel en laag te houden in plaats van een duur hotel te reserveren.

Prijsklasse die we zoeken is tussen € 40 – € 60 plus ongeveer € 5 – € 10 voor de hond.

Tip 1! Wij zijn lid van de Accor Group – ALL Accor Live Limitless, wat ons meestal korting geeft op overnachten bij alle hotels die deel uitmaken van de Accor Group, zoals de Ibis Hotels.
Tip 2! Heb je een creditcard waarvan het beheer door ICS Cards wordt gedaan, kijk dan eens bij de aanbiedingen in de app. Je krijgt namelijk wanneer je via de app doorlinkt naar bijv. Booking.com cashback op je betaling.

We wensen je een fijne nachtrust, waar je ook mag logeren!

¡Buen viaje & dormir bien!

Verrassend hotel, alleen wel in de negatieve context. Op de website ziet er heel leuk uit en het heeft ook zeker potentie. Bij aankomst dachten we dat het hotel dicht was, alles was donker. Gelukkig bleek het niet zo te zijn. Deuren gingen open, er kwam iemand aansjokken die wat licht aandeed en ons te woord stond. Uiteindelijk waren we in onze kamer, die echt ruim was, badkamer zag er ook prima uit, al was het springen onder de douche om het water te vangen. Uitchecken de volgende dag…….niemand gezien terwijl we niet supervroeg waren. Sleutels neergelegd en uiteindelijk vertrokken. Dit is niet voor herhaling vatbaar wat ons betreft.

Datum overnachting: 2 januari 2023
Prijs: prima
Kamer: voldoende
Geluid: goed
Lift: niet aanwezig
Ontbijt: niet genuttigd
Parkeren: gratis en op afgesloten terrein
Prijs voor de hond: goed

Dit hotel ligt net als een aantal andere hotels dichtbij de snelweg. Google Maps wijst je overigens naar de achterkant van het pand, terwijl je om daar te komen de echte ingang passeert. Even opletten dus.
Receptie is vriendelijk, op onze vraag of we een kamer konden krijgen in plaats van op de 1e etage werd snel geacteerd. Er zijn meerdere gebouwen en parkeergelegenheid genoeg.

Datum overnachting: 1 januari 2023
Prijs: perfect
Kamer: goed
Geluid: goed
Lift: niet aanwezig
Ontbijt: niet genuttigd
Parkeren: gratis
Prijs voor de hond: goed

www.kyriad.com

Hotel niet ver van de snelweg zoals je van de Ibis hotels mag verwachten. Kamer, bed en douche zijn goed. Er is altijd iemand bij de receptie. Bar en restaurant, terras en ruime parking. Nabij kantoorpanden en genoeg ruimte om een wandeling te maken in een groene omgeving met de hond.

Datum overnachting: 3 juli 2022
Prijs: perfect
Kamer: goed
Geluid: goed
Lift: aanwezig
Ontbijt: niet genuttigd
Parkeren: gratis
Prijs voor de hond: goed

www.ibis.accor.com

We boekten ook een overnachting in een klein hotel niet ver van Béziers. In een rustige stad, 2 verdiepingen (geen lift) met receptie, restaurant voor ontbijt en incidenteel diner en terras. Onze kamer was op de eerste verdieping en had een dakraam, wat nieuw voor ons was. Schuifdeur naar de badkamer om ruimte te creëren. Bed was goed en douche ook.

Datum overnachting: 2 juli 2022
Prijs: perfect
Kamer: klein maar goed
Geluid: mwah
Lift: niet aanwezig
Ontbijt: niet genuttigd
Parkeren: gratis & ’s nachts beveiligd
Prijs voor de hond: goed, hoewel we uiteindelijk niets hebben betaald

www.hotel-saintgermain.com

Het hotel ligt ong. 10km landinwaards vanaf de snelweg is is een oud golfresort. Prachtig hotel met alle faciliteiten. Groene omgeving rondom het hotel, zwembad, restaurant, bar, terras en natuurlijk receptie. De service is super.

Datum overnachting: 1 mei 2022
Prijs: perfect
Kamer: ruim en perfect
Geluid: mwah
Lift: aanwezig
Ontbijt: niet genuttigd
Parkeren: gratis
Prijs voor de hond: een beetje hoog, maar met lekkers & speelgoed

www.lafiguerolahotel.com

The Originals is onderdeel van de Campanile Group. Het Hotel Mâcon Nord (er is er ook een in Mâcon South) ligt vlakbij de snelweg, maar niet direct ernaast. Het heeft een receptie en ontbijtruimte. De kamers zijn klein maar voldoen prima. De bedden en de douche zijn goed. De parkeerplaats is ’s nachts beveiligd en de kamers zijn niet lawaaierig. Het is eenvoudig maar goed voor een overnachting.

Datum overnachting: 30 april 2022
Prijs: goed
Kamer: goed
Geluid: goed
Lift: niet aanwezig
Ontbijt: niet genuttigd
Parkeren: gratis & ’s nachts beveiligd
Prijs voor de hond: perfect

www.theoriginalshotels.com