camper

Over gevoel gesproken

De afgelopen 1,5 maand is er heel veel gebeurd. We zijn het huis aan het schilderen, van wit naar donkergrijs. Supergaaf, want het krijgt meteen een heel moderne uitstraling. Tijdens het schilderen, wat door of heel warm weer of regen best wel bemoeilijkt wordt, hebben we ook veel gesproken over onze dromen.

Wil je dromen waarmaken, dan zul je keuzes moeten maken. Nou dat is een kleine 3 weken geleden gebeurd. We hebben besloten ons tweede huisje op de Veluwe te verkopen. Nu we langer naar Spanje gaan is het simpelweg onhandig en na 2-3 maanden terugkomen geeft al een hoop werk in de tuin, laat staan wanneer je een maand of 6 weg bent.

Klussen, opruimen en veel regelen

Al is het een recreatiehuisje, we vertoeven er veel als we in Nederland zijn. En dus is er ook behoorlijk wat aan spullen verzamelt. Gelukkig is het huisje geen eensgezinswoning, wat dus best scheelt in veel ruimte om spullen op te bergen. En toch….Rob is wat heen en weer gelopen met de kruiwagen om spullen weg te gooien.

De eerste week na ons besluit hebben we verhuisbedrijven gezien, makelaars en vooral ook nog (met name Rob) het huis verder geschilderd. Onze spullen willen we opslaan, want wanneer we tzt een plek in Spanje hebben gevonden, kunnen we die prima gebruiken.
Over verhuisbedrijven en het opslaan van spullen hebben we de afgelopen weken veel geleerd, want het loont echt om met meer partijen in gesprek te gaan.

Hetzelfde geldt voor makelaars. Waar de één enthousiast is, is de ander nog net niet slaapverwekkend. Vorige week besluit genomen en toen kwam het in een stroomversnelling. Opruimen, want donderdag kwam de fotograaf. We waren al wel begonnen, maar toch. Plus dat we dingen verdelen in wat weg kan, wat in de opslag gaat, wat in de opslag gaat en toch beschikbaar moet blijven en wat de camper in gaat.

Een camper?!

Ja, we gaan lekker met de camper reizen. Zodra ons huisje verkocht is, gaan we een camper kopen. Eentje waar we prima langere tijd in kunnen vertoeven. Dus niet over elkaar kruipen wanneer je het bed in of uit wilt, nee wel iets meer luxe. Plus dat onze hond Pepper ook mee gaat en ruimte nodig heeft. Weliswaar niet veel, want ze is niet groot, toch heeft ze ook binnen bewegingsruimte nodig.

Stukje bij beetje zijn we de spullen die meegaan in de camper bij elkaar aan het verzamelen. Natuurlijk spullen uit ons huisje, maar er zijn ook zeker nieuwe spullen nodig. Want de tuinstoelen die bij ons huisje staan, kunnen we niet opvouwen/inklappen en meenemen. Net als onze kamado bbq die te groot en te zwaar is voor in de camper. Dit zijn slechts een tweetal voorbeelden. Het is een leuke uitdaging om dit nieuwe avontuur samen vorm te geven.

Het kan dus zijn dat we met de camper naar Spanje rijden of dat we later op pad gaan. Het ligt nog helemaal open. Dat we er zin in hebben, dat is wel zeker.

We waren al druk met veel, dit doen we er gewoon nog even bij. En straks kunnen we vanuit de camper gewoon blijven werken. De ideale combi van reizen en werken voor ons.
Het gevoel is onze richtinggever en toch vinden we het heel erg spannend.

¡Hasta luego!